ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stuteri i konkurs: Topphästar auktioneras ut

Ett danskt stuteri, som tidigare levererat tävlingshästar i toppklass, har gått i konkurs. Därför går nu i helgen 48 hästar på auktion på nätet. 

Det är Stutteri Jens Kvist som har gått i konkurs. Härifrån kommer bland annat hästen Exquis Clearwater, som den danska dressyrryttarinnan Anne van Olst tävlade i OS i London 2012. Även hopphästen Maximilian, som bland annat ridits av av svenska Anna Olsson, är uppfödd av Jens Kvist.

Den danska auktionsfirman Campen auktioner har i samarbete med byrån Kammeradvokaten därmed lagt ut hästarna på nätet, med stamtavla och bilder och på söndag avslutas auktionerna. Även om budgivare inte har möjlighet att titta närmare hästarna förrän på lördag, har flera budgivningar redan kommit igång. 

Totalt rör det sig om 46 olika auktioner, varav vissa gäller dräktiga ston och föl som sälj tillsammans med sina mammor. 

JydskeVestkysten var den tidning som först rapporterade om auktionen. Enligt artikeln vill veterinären och uppfödaren Jens Kvist inte kommentera det hela utöver han hoppas att auktionen resulterar i bra priser.

På torsdagen var det hingsten For Life som stod högst i kurs. Efter 60 bud låg högsta budet på 43.000 danska kronor, men då är det alltså flera dagar kvar innan auktionen avslutas. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies