ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stuga i Varberg gav rekordpris

  • Foto: Mäklarhuset

Ett fritidshus på 38 kvadratmeter på Getterön i Varberg har sålts för 8,5 miljoner kronor. Kvadratmeterpriset, som är rekordhögt i Varberg, är därmed 223.684 kronor, vilket är högre än i landets dyraste bostadsområde Vasastan/Norrmalm i Stockholm där kvadratmeterpriset i genomsnitt är 100.000 kronor, enligt Svensk mäklarstatistik. Det rapporterar SVT.

"Det kommer att bli svårslaget. Men det är tillfälligheter som gör det, även om stugan varit större så hade nog inte priset blivit högre. För i det här fallet var det läget mer än stugan som låg bakom priset", sa fastighetsmäklaren Ida Persson till Hallands nyheter.

Stugan har ägts av en familj sedan 1940-talet. Familjen räknade med att få omkring 5 miljoner kronor för stugan som ligger vid havet, men som knappt har använts under de senaste tio åren. Slutpriset hamnade alltså 3,5 miljoner kronor över vad familjen hade räknat med.

Många köpare av sommarstugor på Getterön hoppas på möjligheten att kunna bygga ut. Enligt detaljplanen för området är det möjligt att fördubbla boytan, men det är inte säkert att ägarna kommer kunna bygga ut.

"Att det pågår ett planarbete är ingen garanti för att det blir så", sa Lena Johansson, tillförordnad planchef på Varbergs kommun, till Hallands nyheter.

Tyck till