Annons

Stubb gör comeback i Di

Efter drygt två års paus återvänder Finlands tidigare statsminister Alexander Stubb nu som krönikör i Dagens industri.

”Jag hoppas på fortsatt feedback från läsarna”, säger han.

Alexander Stubb.
Alexander Stubb.Foto:Emil Malmborg

Alexander Stubb andas ut efter att precis ha avslutat drygt två och ett halvt år som vice ordförande för Europeiska investeringsbanken EIB, det sista halvåret på svenskt mandat i väntan på att Tomas Östros skulle ta över.

”Där fanns begränsningar om vad man fick säga och skriva. EIB är så stort, med en utlåning som är tre gånger så stor som Världsbankens och tio gånger EBRD:s.”

Vad ska du göra efter EIB?
”Jag har lite saker på gång, men tror att min roll förblir friare än tidigare. Jag njuter av att ha gått in i mitt tredje livskvartal.”

Alexander Stubb har tidigare skrivit krönikor i Di, Financial Times, Helsingin Sanomat och Finnairs ombordmagasin.

”Jag är tacksam för att jag får återvända till Di. En krönika ger möjlighet att yttra sig friare. De tvingar också en att tänka på ett annat sätt. Man går runt och grubblar på ämnet, och analyserar på ett eget sätt.”

Di-läsarna kan vänta sig krönikor om megatrender som klimat, teknik och välfärd, samt geopolitik med kampen mellan Kina, USA och EU. Parallellt arbetar Alexander Stubb på en bok om världspolitik, på engelska.

”Många teman testas nog först i mina krönikor. Jag hoppas på fortsatt feedback från läsarna, både på sociala medier och spontant, ansikte mot ansikte.”

Han berättar att fyra svenska företagsledare kom fram vid toppmötet i Davos och sa att de hade läst hans krönikor i Di.

”Jag har alltid försökt vara så öppen som möjligt, både som statsminister, finansminister och utrikesminister men det är klart att det finns begränsningar i vad jag kunde säga direkt. Säger du något lite mer provokativt gynnar det inte jobbet man håller på med.”

Alexander Stubb började med en öppen blogg redan efter att han kom in i EU-parlamentet 2004. Senare blev han känd som en snabb twittrare av viktiga beslut från EU-toppmöten.

”Jag vill inte ha ett Trumplikt beteende men fortsätta skriva på Twitter. Vi måste lära oss att bli mer toleranta. Man kan inte bli upprörd över allt man inte håller med om.”

Har du anpassat dig till ett hårdare debattklimat?
”Sociala medier är en symbol för för frihet och frispråkighet. Efter att ha varit med om några attacker på sociala medier blir det lätt lite mer självcensur och försiktighet.”

Han anser att krönikor tillåter ett ”vassare sätt” att formulera sig utan att att bli attackerad.

”Det har blivit ett starkt trollande från alla håll: nationalister, Ryssland, från vänster och från höger.”

Hösten 2017 försökte Alexander Stubb bli EU-gruppen EPP:s kandidat till ny kommissionsordförande.

”Det var en fantastisk upplevelse. I fem veckor reste jag runt i Europa med en kappsäck.”

Han förlorade dock mot tysken Manfred Weber, som sedan förlorade mot en annan tysk.

”Jag tycker att Ursula van der Leyen har börjat bra och att det är bra att både EU och ECB (med Christine Lagarde, Di.s anm) leds av två internationellt erfarna kvinnor.”

Är EPP rätt partigrupp för ditt parti, Samlingspartiet?
”Om du frågar mig om jag känner mig hemma med ungerska Fidesz och Viktor Orban är svaret nej. Samlingspartiet ligger närmare tyska CDU men är mer värdeliberalt. Däremot känner jag mig absolut hemma tillsammans med Moderaterna.”

Alexander Stubb säger att Europa står starkare än någonsin.

”Brexit har lyft EU:s popularitet, paradoxalt nog för en anglofil som mig. Det märktes inte minst vid EU-valet i fjol där fler röstade. Det är egentligen helt galet att lämna EU. Det är som att lämna internet, det går men får konsekvenser.”


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?