ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Strejk hotar Amazon inför Black Friday

  • Amazon Fresh upphör med sin verksamhet i vissa områden.

Drygt 500 av runt 1.600 fast anställda vid Amazons huvudlager i Italien planerar att gå i strejk på fredag, då den så kallade Black Friday infaller, efter kollapsade förhandlingar om lönebonusar.

Det skriver Reuters baserat på uppgifter från fackförbund, och uppger att italienarna i likhet med övriga européer under de senaste åren har omfamnat den amerikanska traditionen.

Förutom Black Friday-strejken hotar personalen med att inte arbeta övertid fram till 31 december, det vill säga under detaljhandelsjättens högsäsong då bemanningsanställda brukar behövas.

Amazon uppger i ett pressmeddelande att bolaget fortsatt fokuserar på att kunna garantera leveranstider för kunderna under Black Friday och under de följande dagarna. Bolaget framhåller även att dess löner till lagerarbetarna är bland de högsta i logistikbranschen, och att exempelvis privat sjukförsäkring ingår i ersättningspaketet.

E-handeln står enligt EY för cirka 10 procent av detaljhandelsomsättningen i Italien, vilket är ungefär hälften av genomsnittet i Europa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer