Strax ökade resultatet och omsättningen

Strax, som tidigare hette Novestra, hade en försäljning på 41,4 miljoner euro (37,5) under det fjärde kvartalet 2019 och rörelseresultatet uppgick till 2,5 miljoner euro (-3,0).

Det framgår av bokslutsrapporten.

Ingen utdelning föreslås för helåret 2019.

Bolagets vd Gudmundur Palmason uppger att Strax hittills inte har påverkats negativt av covid-19 utbrottet i Kina. Alla bolagets samarbetspartners produktionsanläggningar har återigen öppnats, även om de ökar produktionstakten långsammare än Strax först trodde. 

”Efterfrågan har huvudsakligen bestått, det kvarstår dock stor osäkerhet hur efterfrågan påverkas framöver. Vi fortsätter att följa utvecklingen noggrant på alla våra nyckelmarknader med beredskap att snabbt agera om utvecklingen förvärras”, skriver han i rapporten.

Vidare uppger Strax under rubriken ”framtidsutsikter” att bolaget kommer att behålla marknadsandelarna i Västeuropa och samtidigt investera och växa med ökad takt i Nordamerika, Japan och på strategiska marknader i resten av världen. 

Dessutom kommer bolaget att investera i e-handel.

”Målsättningen att generera mer än hälften av vår försäljning online inom 2-4 år står kvar oförändrad”, uppger Gudmundur Palmason.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?