1515
Annons

Strategen spår revansch 2022 – köp börsbjässen

Börsjätten hade genomgått en rejäl omvandling och var redo att lyfta. Då kom pandemin och förstörde allt. Men inför 2022 har bolaget slagläge, säger aktiestrateg Robert Oldstrand, som rekommenderar köp. 

Rapporten kan mycket väl bli triggern som behövs för att sätta fart på aktien, enligt honom. Strategen ser också chans till riktigt fin direktavkastning.

Robert Oldstrand, strateg på Swedbank.
Robert Oldstrand, strateg på Swedbank.Foto:Colourbox/pressbild

H&M HM B -1,42% Dagens utveckling hade ett tufft 2021 på börsen, från toppen i mars har aktien fallit över 20 procent. Men Robert Oldstrand tror att ett mildare pandemiår kommer att ge bolaget chansen att visa framfötterna under 2022.

”Man var i princip klara med sin transformation och sina investeringar i erbjudandet när pandemin slog till.  Man hade en positiv trend på lagernivåer, organisk tillväxt, rörelsemarginaler med mera. Men man har inte fått sätta det nya H&M på prov.”

Tack vare sin storlek har H&M tagit marknadsandelar från konkurrenter som haft det ännu tuffare under pandemin. Försäljningssiffrorna för bolagets fjärde kvartal, som redovisades i december, var starka.

”Försäljningen var i paritet med 2019, det kan man tycka är ganska imponerande med tanke på att man fortfarande är under restriktioner och har stängt ned butiker”, säger Robert Oldstrand.

Inför H&M:s rapport, som presenteras den 28 januari, ser han en möjlighet att bolaget överraskar positivt.

”Man kan mycket väl överraska på bruttomarginalen och kanske ha guidat lite för försiktigt. De senaste kvartalen har det inte blivit så illa på rean som man har guidat för. Vi har modellerat in en vinst före skatt som motsvarar det bästa fjärde kvartalet sedan 2016.”

En bra rapport för fjärde kvartalet kan räcka för att investerare ska höja köptrycket på H&M-aktien, tror Oldstrand. Han ser dessutom chansen till en fin utdelning under 2022.

”Nu har H&M en ordentlig nettokassa, och troligtvis kommer man återföra en ordinarie utdelning.”

”Skulle man avisera en utdelning per aktie som man har haft historiskt så pratar vi nästan 6 procents direktavkastning i H&M”, säger Robert Oldstrand.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?