1515

Storytel köper bolag i Bulgarien, Turkiet och Island

 

I Bulgarien har Storytel avtalet om att köpa D&D Factory, bolaget bakom Audioknigi, Bulgariens ledande ljudbokstjänst. Initial köpeskilling är baserad på skuldfri basis och erläggs kontant med 100.000 euro vid tillträdesdagen, och en prestationsbaserad tilläggsköpeskilling efter 24 månader på maximalt 100.000 euro.

När lansering av Storyteltjänsten i Bulgarien kommer att ske är ännu inte beslutat.

I Turkiet har Storytel avtalet om att köpa Seslenenkitap, Turkiets ledande ljudbokstjänst. Den initiala köpeskillingen erläggs med 170.000 euro kontant och därefter kan en tilläggsköpeskilling tillkomma). Tilläggsköpeskillingen grundas på en prestationsbaserad så kallad earn-out modell som är kopplad till antalet fullt betalande abonnenter av tjänsten under en årlig mätperiod under de första 36 månaderna från dagen för tillträdet.

På Island köper Storytel Skynjun, Islands ledande ljudboksförlag och nätåterförsäljare av ljudböcker. Den initiala köpeskillingen är baserad på skuldfri basis och betalas med aktier i Storytel. Priset för aktierna i Storytel bestäms utifrån en genomsnittlig volymvägd kurs de senast 30 handelsdagarna före tillträdet. Efter utgången av 2019 kan en tilläggsköpeskilling utgå enligt en prestationsbaserad då kallad earn-out-modell räknat på ebitda-resultat. Köpeskillingen i sin helhet beräknas till cirka 200.000 euro.

När Storytel ska lansera sina tjänster i respektive ovanstående land är ännu inte bestämt.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?