Storytel förvärvar tidningsprenumerationstjänsten Ztory

Ljudbokströmningstjänsten Storytel förvärvar den digitala tidningsprenumerationstjänsten Ztory, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Ztory är en prenumerationstjänst främst för tidningar och magasin, men även barnböcker.

Ztorys vd Daniel Malmqvist kommer fortsatt vara anställd i Storytel-koncernen och driva bolaget i en ny konstellation. Grundarna Nima Samimi och tidigare teknikchefen Martin Samami kommer finnas tillgängliga genom konsultavtal för integreringen med Storytel.

Senaste räkenskapsåret omsatte Ztory 5,4 miljoner kronor och gjorde ett resultat efter finansnetto på -3 miljoner kronor.

Köpeskillingen avslöjas inte, men kommer inte ha någon "väsentlig inverkan" på koncernens finansiella ställning eller kassa, skriver Storytel.

Storytels aktie stiger 4,4 procent på torsdagseftermiddagen. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?