Stort intresse inför hjälmbolaget Mips notering

Intresset för hjälmbolaget Mips och bolagets aktie har varit "mycket stort" både från allmänheten i Sverige och från institutionella investerare.

"Erbjudandet var kraftigt övertecknat", skriver bolaget i ett pressmeddelande inför torsdagens premiär på Nasdaq Stockholm.

Priset per aktie låg i erbjudandet på 46 kronor och det ger Mips ett marknadsvärde om 1.164 miljoner kronor efter erbjudandet.

"Alla investerare som anmält sig för förvärv av aktier i erbjudandet till allmänheten i Sverige har tilldelats minst 100 aktier", skriver bolaget.

Mips har i erbjudandet fått cirka 4.000 nya aktieägare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?