1515
Annons

Stort intresse för lyxlägenhet på Östermalm

Svenskarna fortsätter att bostadssurfa som aldrig förr. En lyxlägenhet på Östermalm i Stockholm lockade hela 230.000 klick under sin första vecka på bostadssajten Hemnet.

Foto:Siv Kraft
Foto:Siv Kraft
Foto:Siv Kraft
Foto:Siv Kraft

Bostadsmarknaden har varit glödhet de senaste åren och Di har tidigare rapporterat om att svenskarnas bostadssurfande nådde nya rekordnivåer under 2016. Någon avmattning ser inte ut vara på tapeten och en lyxlägenhet på Östermalm lockade till sig hela 230.000 klick förra veckan vilket hade gjort den till det näst mest klickade objektet under fjolåret 2016.

”Vi ser att väldigt mycket trafik har kommit från Facebook. Det är ganska typiskt för den här typen av unika och spektakulära objekt att de blir väldigt populära via sociala medier och att människor tycker det är roligt att dela dem vidare”, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Är det någon form av rekord?
”Tittar man på topplistan för hela förra året var det många av de objekten som stannade på en 200.000 klick och att få det på bara några dagar är exceptionellt. Det måste vara ett av de mest snabbklickade objekten i Hemnets historia kan man säga utan att ta i för mycket”, säger Staffan Tell.

Lägenheten i fråga är ett nybyggt penthouse på 124 kvadratmeter med takterrasser på 109 kvadratmeter lokaliserad på Linnégatan i Stockholm. Utgångspriset ligger på 28.880.000 kronor medan månadsavgiften landar på endast 782 kronor per månad.


USA och Sydkorea vill utöka militärövningar

USA och Sydkorea överväger att ”utöka” sina militärövningar som ett svar på ”hotet” från Nordkorea, säger de två ländernas ledare efter sitt möte i Sydkorea.

USA:s president Joe Biden och Sydkoreas nye president Yoon Suk-Yeol har träffats under lördagen i Sydkoreas huvudstad Seoul.

Foto:Jung Yeon-je

Under mötet enades parterna om att inleda diskussioner för att utöka omfattningen av ”kombinerade militärövningar och träning på och runt den koreanska halvön”, säger de i ett gemensamt uttalande. Syftet är att övningarna ska verka avskräckande för Nordkorea.

Vid en presskonferens efter mötet sade Yoon att presidenternas gemensamma mål är en total kärnvapenavrustning av Nordkorea.

Joe Biden började lördagen med att hedra soldater som dödats när de försvarat Sydkorea, många av dem tillsammans med amerikanska soldater, under Koreakriget.

Efter ceremonin hölls samtalen med Yoon Suk-Yeol bakom stängda dörrar. Bidens resa syftar enligt en person med insyn till att etablera ”en starkt personlig relation” med Yoon, som tillträdde som president för mindre än två veckor sedan.

De två ledarna uttrycker under presskonferensen även oro för coronavirusutbrottet i Nordkorea och meddelar att de är villiga att samarbeta med det internationella samfundet för att hjälpa till.

Under söndagen reser Joe Biden till Japan där han ska träffa premiärminister Fumio Kishida och kejsaren Naruhito.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?