Annons

Största investeringsrundan någonsin för Elon Musks rymdbolag

Space X, som grundades och leds av Teslas vd Elon Musk, är i slutskedet av en ny investeringsrunda som kommer att tillföra rymdbolaget 2 miljarder dollar. Den övertecknade kapitalrundan är bolagets största någonsin, rapporterar Bloomberg.

Elon Musk och de båda astronauterna Douglas Hurley och Robert Behnken som återvände till jorden från ISS i augusti ombord på Space X:s rymdkapsel Dragon.
Elon Musk och de båda astronauterna Douglas Hurley och Robert Behnken som återvände till jorden från ISS i augusti ombord på Space X:s rymdkapsel Dragon.Foto:Bronte Wittpenn, Space X/AP

När investeringsrundan är avslutad kommer Space X att värderas till 46 miljarder dollar, motsvarande nästan 400 miljarder kronor, enligt Bloomberg. Det kan jämföras med streamingbolaget Spotifys börsvärde som uppgår till omkring 408 miljarder kronor.

Fondjätten Fidelity, som tidigare investerat i bolaget, ledde den senaste kapitalrundan, skriver Bloomberg vidare. 

Tidigare under sommaren rapporterades det från flera internationella medier att rymdbolaget förde diskussioner om att anskaffa omkring en miljard dollar i kapital, till priset 270 dollar per aktie, noterar finanstidningen.

I början av augusti återvände de två amerikanska astronauterna Douglas Hurley och Robert Behnken till jorden ombord på Space X:s rymdkapsel Dragon. Detta efter en drygt två månader lång vistelse på den internationella rymdstationen, ISS. För att ta sig till rymdstationen reste astronauterna med en av Space X:s raketer.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?