Annons

Största ägaren miljonsäljer aktier i Dome Energy

Dome Energys största ägare, norrmannen Petter Hagland, sålde i torsdags 10 miljoner av de 64 miljoner aktier han fram till dess ägde via bolaget "Petrus AS", och minskade därmed sin ägarandel från 28 till 23,5 procent.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Försäljningen gjordes utanför börsen - aktien handlas på First North - till kursen 0:60 kronor, således för sammanlagt 6 miljoner kronor.

Näst största ägare i Dome Energy är Kvalitena med 10,6 procent av aktierna per den 30 juni, enligt Holdings.

Dome Energy har olje- och gastillgångar i åtta amerikanska delstater och har sitt operationella huvudkontor i Houston, Texas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?