ANNONS:
Till Di.se
Här kan du läsa allt om Di Gasell 2017

Storslam för branschkolleger på Gasellfesten

Årets Gasellturné inleddes passande nog i Sveriges näst bästa Gasellän.

Det avslöjandet gav förstås stort jubel från publiken och satte ribban för en festlig kväll på Magasinet i Falun.

På onsdagen samlades näringslivet, varav många förstås Gasellföretagare, i Falun för att hylla vinnarna och lyssna till inspirerande talare som intervjuades på scen av Dagens industris chefredaktör Lotta Edling och Di Weekends redaktör Andreas Johansson.

Men innan Gasellvinnarna i Dalarnas, Värmlands och Gävleborgs län avslöjades fick publiken följa med en av kvällens talare, Mia Spendrup, på spa.

Familjen Spendrup tog över Loka Brunn 2007 och Grythyttans Gästgivaregård 2014. I båda fallen tog det tre år innan de lyckades vända de röda siffrorna.

”Jag var jättebesviken över att det tog tre år i stället för två som var vår ursprungliga plan”, säger vd:n Mia Spendrup.

”Vi hade fokus på lite fel saker i perioder. Men nu måste jag försöka glädjas åt att vi har vänt. I år siktar vi på ett nollresultat på Grythyttan. Allting går om man ger sig tusan på det.”

Att våga delegera har varit avgörande för framgångarna, menar Mia Spendrup.

”Man måste se till att ha experter omkring sig. Det har jag. Det ger mig tid att fokusera på det jag är bäst på.”

Mia Spendrup konstaterade också att matintresset fortsätter att vara starkt. Något som också ställer högre krav på verksamheterna.

”I dag är alla hemmaproffs. När de kommer till oss har de skyhöga förväntningar.”

Ett nytt grepp för Grythyttans Gästgivaregård är därför att gästerna har fått äga ett eget djur, för att verkligen ha full koll på var maten kommer ifrån vid besöket i Grythyttan.

Gästgivaregården har faktiskt också en egen ko – som ”råkar” heta Mia efter att köksmästaren döpte djuret - som ska bidra med grädde och mjölk till verksamheten.

Mia Spendrup berättade också att mycket av företagets problem har diskuterats och inte sällan har lösts hemma vid köksbordet tillsammans med maken Jens Spendrup.

”Men ibland måste man få hålla i sär familjeföretaget och familjen. Man måste vara bara familj ibland”, säger Mia Spendrup.

Talade gjorde även Ulf Bergkvist, styrelseordförande, Bergkvist Insjön, och Fredrik Skarp vd, FM Mattsson.

Fredrik Skarp berättade bland annat om glädjen i att jobba i uppväxtorten Mora.

”Det är otroligt engagerande att se hur mycket företagandet betyder på en mindre ort, och vilken betydelse det har för hela regionens tillväxt.”

Till sist väntade festens höjdpunkt, då vinnarna i de tre länen äntligen avslöjades.

Jan Lindblom och hans Byggprojekt i Dalarna uppvisar en tillväxt på hela 7 366 procent under perioden 2013–2016 och kammade hem länssegern.

Montera i Storfors, som drivs av bröderna Morgan och Daniel Sköld, vann i Värmlands län medan Hanell entreprenad i Gävle, som grundats av Mattias Renstål, tog hem segern i Gävleborgs län.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies