Storsatsning ska göra det lättare att ladda elbilen i väst

Västra Götalandsregionen satsar 70 miljoner på att bygga ut laddinfrastruktur för både tunga och lätta fordon.

Det ska bli lättare att ladda bilen i Västra Götaland.
Det ska bli lättare att ladda bilen i Västra Götaland.Foto:Fredrik Sandberg/TT

”Elektrifiering gynnar både näringslivsutvecklingen och det klimatstrategiska arbetet. Det har vi i Västsverige insett och därför driver näringslivet och offentlig sektor kraftfullt frågan tillsammans”, säger Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande.

Pengarna, som kompletterar tidigare utannonserade statliga stöd, ska riktas till satsningar på laddinfrastruktur i hela regionen – för både tunga och lätta fordon. 

Det handlar bland annat om att öka möjligheterna till laddning i områden med många hyresbostäder och i områden där många människor samlas – turistattraktioner, friluftsområden och idrottsanläggningar med mer. Även den publika laddningen vid sjukhus ska byggas ut. 

Pengar ska också fördelas till att bygga ut laddningsmöjligheterna vid strategiska punkter för tunga fordon samt snabbladdning längs det regionala vägnätet samt i tätorter och glesbygd.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?