Större underskott för Inhalation Sciences

Inhalation Sciences hade ett rörelseresultat på -3,0 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2020 (-2,7). 

Det framgår av delårsrapporten som släpptes på onsdagsmorgonen.

Bolaget hade 0 miljoner kronor i nettoomsättning under kvartalet (1,7).

Periodens kassaflöde uppgick till 138 tusen kronor (-292 tusen) och likvida medel vid periodens utgång var 11,5 miljoner kronor (7,6).

”Trots fortsatta utmaningar att träffa kunder fysiskt och närvara vid stora industrikonferenser pga den pågående pandemin, ser vi att intresset för bolagets produkter och tjänster ökar hos både existerande och nya potentiella kunder. Hittills under 2020, har våra IRS-tjänster växt från 17 procent av omsättningen till 36 procent för samma period jämfört med förra året, vilket är en stor styrka och har skapat större diversifiering i våra affärer samt erbjudit kunderna mer flexibilitet under rådande omständigheter”, skriver vd Manoush Masarrat i rapporten.

Om man ser till niomånadersperioden januari-september ökade omsättning, resultat och kassaflöde, påpekar han.

”Vi gör även bedömningen att helåret 2020 kommer att vara ett tydligt tillväxtår jämfört med 2019. Baserat på våra pågående kunddiskussioner, så är vi övertygade om att ett antal nya uppdrag kommer att vinnas under det fjärde kvartalet 2020 och att helåret kan avslutas starkt”, skriver Manoush Masarrat.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?