Inhalation Sciences hade ett rörelseresultat på -3,0 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2020 (-2,7).
Nyhetsbyrån Direkt
Text
Det framgår av delårsrapporten som släpptes på onsdagsmorgonen.
Bolaget hade 0 miljoner kronor i nettoomsättning under kvartalet (1,7).
Periodens kassaflöde uppgick till 138 tusen kronor (-292 tusen) och likvida medel vid periodens utgång var 11,5 miljoner kronor (7,6).
”Trots fortsatta utmaningar att träffa kunder fysiskt och närvara vid stora industrikonferenser pga den pågående pandemin, ser vi att intresset för bolagets produkter och tjänster ökar hos både existerande och nya potentiella kunder. Hittills under 2020, har våra IRS-tjänster växt från 17 procent av omsättningen till 36 procent för samma period jämfört med förra året, vilket är en stor styrka och har skapat större diversifiering i våra affärer samt erbjudit kunderna mer flexibilitet under rådande omständigheter”, skriver vd Manoush Masarrat i rapporten.
Om man ser till niomånadersperioden januari-september ökade omsättning, resultat och kassaflöde, påpekar han.
”Vi gör även bedömningen att helåret 2020 kommer att vara ett tydligt tillväxtår jämfört med 2019. Baserat på våra pågående kunddiskussioner, så är vi övertygade om att ett antal nya uppdrag kommer att vinnas under det fjärde kvartalet 2020 och att helåret kan avslutas starkt”, skriver Manoush Masarrat.
Nyhetsbyrån Direkt
Innehåll från EonAnnons
Nya innovationer inom energiåtervinning driver omställning
Anette Blücher, Director Energy Infrastructure Solutions Nordic på E.ON.
När Sveriges storstäder växer ökar behovet av energi, samtidigt som mängden avfall ökar. Med ledande teknik och lösningar inom energiåtervinning erbjuder E.ON cirkulär energiförsörjning som gör skillnad redan idag.
Stockholms län är en av Sveriges snabbast växande storstadsregioner med nästan 2,5 miljoner invånare. Tillväxten innebär bland annat att efterfrågan på energi ökar. Samtidigt ökar mängden avfall. En av E.ONs lösning på de här utmaningarna ligger i Bro utanför Stockholm.
– Sverige är hållbarhetens Silicon Valley med ledande teknik och lösningar för cirkulär energiomställning. En förklaring är att Sverige var tidiga med att bygga ut fjärrvärmen, som idag står för 65 procent av all uppvärmning i landet. E.ON har förvaltat och utvecklat den tekniken med kraftvärmeverket Högbytorp, som erbjuder energiåtervinning 3.0, säger Anette Blücher, Director Energy Infrastructure Solutions Nordic på E.ON.
I kraftvärmeverket Högbytorp återvinns energi ur avfall genom förbränning, för att producera lokal el och fjärrvärme. Anläggningen är ett tekniskt avancerat bevis på möjligheterna med cirkulär energiförsörjning. Anette Blücher vill att de boende ska uppleva att även sådant som inte kan materialåtervinnas kommer till nytta.
– I ett hållbart samhälle måste material återanvändas i så stor utsträckning som möjligt. Ur material som av olika anledningar inte kan eller bör återanvändas, kan vi säkerställa att energin återvinns och kommer till användning som el och fjärrvärme. I Högbytorp får vi in avfall och ser till att det förbränns, men vi tar också vara på restprodukterna efter förbränningen. Till exempel utvinns och återanvänds metallerna i askan efter förbränningen.
Teknik för kolsänkor
Utbyggnaden av fjärrvärme har varit starkt bidragande till att utsläppen av växthusgaser i Sverige minskat sedan 1990-talet, enligt Naturvårdsverket. För att nå hela vägen i mål driver E.ON flera forsknings- och utvecklingsprojekt kring kolsänkor, det vill säga olika tekniker för att binda koldioxid och avlägsna koldioxid från atmosfären.
– Vi jobbar hårt med att reducera den CO2 som vi fortfarande släpper ut. Det är en utmaning som vi delar med industrin, och utvecklingen drivs av flera ledande aktörer. En möjlig teknik är CCS, Carbon Capture and Storage, där koldioxiden fångas upp direkt vid energiåtervinningen, binds in och lagras i berggrunden. En annan spännande möjlighet är biokol, som enkelt uttryckt är organiskt material som upphettats i en syrefattig miljö och som resultat bildar en fast produkt med ett högt kolinnehåll som kan återföras till marken. Idag ser vi lösningar, nu återstår att hitta ekonomiska modeller för den här oerhört dyra tekniken, säger Anette Blücher.
Fakta E.ON E.ON Sverige är en del av den internationella energikoncernen E.ON SE med huvudkontor i Essen, Tyskland. Inom koncernen jobbar runt 70 000 personer i 15 länder. Vår verksamhet utgörs i huvudsak av två affärsområden: smarta distributionsnät och innovativa energilösningar för våra kunder.