Annons

Större förlust och lägre omsättning för miljöteknikbolaget Enviro

Det First North-listade miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro Systems, som är verksamt inom återvinning av däck, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -11,4 miljoner kronor (-9,9).

Nettoomsättningen uppgick till 0,2 miljoner kronor (0,4). Bolaget skriver att försämringen främst beror på att det även under andra kvartalet har arbetat med tilläggsinvesteringar i återvinningsanläggningen. 

"Under utförandet av dessa har anläggningen varit i begränsad drift. Resultatförsämringen mot föregående år förklaras främst av högre externa kostnader på 0,8 miljoner kronor bestående främst av juristkostnader i samband med upprättande av framtida avtal, patentkostnader samt löpande kostnader som inte aktiveras i samband med förbättringar i anläggningen i Åsensbruk", skriver bolaget. 

Scandinavian Enviro Systems aktie steg omkring 25 procent på torsdagen efter nyheten om att bolaget har tecknat ett villkorsavtal med Treadcraft Carbon i USA om de avgörande delarna av ett anläggningsavtal. Avtalet avser upprättandet av en gemensamt ägd anläggning för återvinning av uttjänta fordonsdäck baserat på Enviros teknologi i Buffalo.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera