ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Större förlust men högre tillväxt för Spotlight-bolaget Iapotek

Spotlightlistade Iapotek hade totala intäkter på 12,0 miljoner kronor under andra kvartalet (1,5). Det framgår av delårsrapporten. 

Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1,8 miljoner kronor, en försämring mot samma period föregående år då samma resultatsiffra var -0,5 miljoner kronor. Resultat per aktie uppgick till -0:11 kronor (-0:08). 

"Ett starkt kvartal som indikerar på en omsättningstakt som börjar närma sig 50 miljoner kronor på årsbasis, som kontinuerligt har ökat de senaste månaderna", skriver Conny Palmkvist i vd-ordet. 

Kostnaderna för marknadsföring och reklam ökade under kvartalet i förmån för att bygga varumärkeskännedom och driva försäljning, uppger Conny Palmkvist. 

Kvartalets totala resultat har enligt bolaget belastats av ökade avskrivningar som kan härledas till tilläggsköpeskillingen som utgick för förvärvet av Pharmart. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer