Annons

Större förlust för First North-bolaget Incoax

First North-bolaget Incoax, som utvecklar lösningar för bredbandsuppkoppling, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -18,7 miljoner kronor (-11,7). 

Nettoomsättningen steg till 1,1 miljoner kronor (0,5). Rörelseresultatet minskade till -18,7 miljoner kronor (-11,6). Minskningen beror framför allt på organisationstillväxt, uppger Incoax.

"När jag nu summerar det andra kvartalet och det första halvåret 2019, måste jag säga att jag tycker att det ser bra ut. Vi har fått positiva reaktioner på In:xtnd, vilket har resulterat i våra första ordrar och vi har höga förväntningar på fler och större ordrar under hösten", uppger vd Peter Carlsson.

Arbetet med att få bolagets kommersiella lösning godkänd i USA och Kanada pågår och det bör vara klart under det tredje kvartalet, uppger han vidare.

Tidigare under torsdagsmorgonen meddelades att Incoax styrelse föreslår en företrädesemission på cirka 59 miljoner kronor. Emissionen omfattas till 80 procent av teckningsåtaganden och garantiåtaganden från befintliga aktieägare och externa investerare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?