Annons

Större förlust för First North-bolaget Acarix

First North-bolaget Acarix, verksamt inom teknologi för identifiering av kransartärsjukdomar, redovisar ett nettoresultat på -12,4 miljoner kronor (-9,5) för det andra kvartalet.

Omsättningen låg på 0,6 miljoner kronor (0,2). Kassaflödet från den löpande verksamheten var -12,3 miljoner kronor (-9,3) med likvida medel på 39,0 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång.

Acarix vd Per Persson skriver i vd-ordet att bolaget enligt sin marknadsstrategi har sitt nuvarande fokus främst på Europa, primärt Tyskland och Norden.

I USA har Acarix precis börjat förbereda sig, där det första steget är att få ett FDA-godkännande för Cadscor-systemet.

Vid sidan av detta vill Acarix öka medvetenheten om sina system och ge stöd till ett införlivande i riktlinjer och ersättningssystem.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?