1515

Större förlust för Eyeonid under andra kvartalet

Eyeonid, som är verksamt inom digitala säkerhetslösningar, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2020 på -14,9 miljoner kronor (-12,7).

De totala intäkterna sjönk till 5,4 miljoner kronor (6,6), varav nettoomsättningen steg till 2,1 miljoner kronor (1,7). Intäktsraden aktiverat arbete för egen räkning minskade till 3,2 miljoner kronor (4,6).

Rörelseresultatet sjönk till -14,4 miljoner kronor (-11,9).

”Resultatet av andra kvartalet ligger enligt min förväntan och i linje med planen där förutsättningarna för en ökning i tillväxttakt blir allt tydligare. Första halvåret har varit innehållsrikt i många avseenden och bolaget har stärkt såväl sin finansiella ställning genom nyemissioner och en ny låneram, tillika har vi genomfört flera affärer och lanseringar under perioden och intensifierat bolagets transformationsarbete”, säger bolagets vd Patrik Ugander.

”Under perioden har fokus dels legat på att säkra avtal och lanseringar, och dels att tillsammans med kunderna skapa förutsättningar för en ökad konvertering av antalet betalande kunder. Vi har i slutet av andra kvartalet en adresserbar kundbas på drygt 55 miljoner kunder som idag är kunder till våra partners. Vi bedömer att basen under resterande del av året kommer att växa ytterligare, till mellan 70 till 80 miljoner”, uppger Eyeonid-chefen.

Aktien i Eyeonid är noterad på handelsplattformen NGM Nordic MTF.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?