Annons

Större förlust för Beowulf Mining

Gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining rapporterar ett nettoresultat om minus 1,0 miljoner pund för helåret 2017 (minus 0,6).

Den ökade förlusten beror huvudsakligen på nedskrivningar vid två projekt samt ett aktiebaserat optionssystem, uppger Beowulf i bokslutsrapporten.

Bolaget har under 2017 fokuserat på den ansökan om en bearbetningskoncession för fyndigheten Kallak North som i flera år bollats mellan svenska myndigheter.

"Bolaget vidhåller att ansökan i sin helhet har uppfyllt kraven i svensk gruv- och miljölagstiftning", skriver Beowulf. 

Vd Kurt Budge är kritisk till handläggningen av ärendet.

"Sedan oktober 2014 har länsstyrelsen vid en rad tillfällen inte följt den föreskrivna processen för en bearbetningskoncession. Systemet i Sverige har aldrig utmanat eller korrigerat detta, vilket har kostat bolaget och, enligt den senaste rankningen från Fraser Institute från den 22 februari, förefaller att kosta Sverige, som har fallit åtta placeringar till sextonde plats vad gäller 'Investment Attractiveness", skriver han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?