ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Stormen Dennis kan bli livshotande i Wales - invånare varnas

  • Foto: Ben Birchall

Stormen Dennis kan bli livshotande för invånare i södra Wales, varnar Storbritanniens vädertjänst Met Office.

Varningen, som ligger på den högsta nivån, är ovanlig för området. Den innebär att invånare uppmanas att sätta sig i säkerhet.

Enligt Met Office finns risk för betydande konsekvenser av översvämningar samt livsfara på grund av snabbt strömmande vatten, omfattande översvämningar på fastigheter och vägavspärrningar.

Närmare 500 översvämningsvarningar har utfärdats i hela landet, där träd har dragits upp med rötterna eller brutits itu. Vindar på mer än 40 kilometer per sekund har uppmätts i Aberdaron i södra Wales.

I norra England har soldater satts in för att hjälpa till under de översvämningar och kraftiga vindar som ovädret för med sig och dessutom för att rensa upp efter förra helgens storm Ciara.

”Våra soldater är alltid redo att stödja lokala myndigheter och samhällen närhelst de behöver det”, säger försvarsminister Ben Wallace.

Flygbolagen British Airways och Easyjet uppger att de låtit vissa plan stå kvar på marken på grund av det dåliga vädret. Även tåg ha tvingats ställa in som en följd av stormen Dennis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer