Storm stoppar hundratals flyg i Europa

All trafik stoppades tillfälligt på flygplatsen Schiphol i Nederländerna på grund av en kraftig storm med vindhastigheter på uppemot 39 meter per sekund.

"En del avgångar till Amsterdam från Sverige drabbas", säger Hans Uhrus på Swedavia.

Bild:TT

Ovädret ledde till att all trafik stoppades på Schiphol, en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Flera avgångar från Sverige har ställts in.

"Vi följer väderläget i Nederländerna löpande, men har ingen prognos om när flygen ska gå som vanligt igen", säger Hans Uhrus, presschef på Swedavia.

När ovädret rörde sig in mot landet kom dock beskedet från Schiphol att några flygningar skulle kunna återupptas. Trafiken kommer dock att dras med stora förseningar.

"Vi uppmanar alla resenärer att hålla kontakt med sina researrangörer eller att hålla sig uppdaterad via vår hemsida", säger Hans Uhrus.

Den nationella vädertjänsten i Nederländerna har gått ut med en röd varning – vilket är den högsta nivån. Tåg- och busstrafik har också drabbats och människor uppmanas att undvika att köra bil. Flera träd har blåst ner över vägar och byggnader skadats.

Även i grannlandet Belgien ställer blåsten till problem. I Grez-Doiceau, två mil sydost om Bryssel, omkom en kvinna på torsdagsmorgonen när ett träd föll över hennes bil, rapporterar tidningen Le Soir.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?