Annons

Storbritanniens konsumentpriser steg över förväntan

Storbritanniens konsumentpriser steg 0,6 procent i augusti jämfört med föregående månad. Inflationstakten uppmättes till 2,9 procent, enligt den brittiska statistiska centralbyrån.

Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha stigit 0,5 procent jämfört med månaden före och att inflationstakten skulle vara 2,8 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Inflationstakten i juni var 2,6 procent.

Kärninflationen uppgick till 2,7 procent i augusti, upp från 2,4 procent föregående månad. Väntat var 2,5 procent. Nivån i augusti var den högsta sedan 2011.

KPIH-inflationen, som inkluderar boendekostnader och är det föredragna måttet hos Bank of England, uppgick till 2,7 procent, upp från 2,6 procent i juni. Väntat var 2,8 procent.

Målet för Bank of Englands penningpolitik är en inflationstakt på 2 procent, mätt som KPI.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?