1515
Annons

Storbritannien uttalar stöd för USA:s attack

Den brittiska utrikesministern Dominic Raab uttrycker nu förståelse för USA beslut att döda Iranska generalen Qasem Soleimani, skriver Independent

Tidigare har USA:s utrikesminister Mike Pompeo kritiserat Storbritannien och andra allierade för att inte ha varit tillräckligt hjälpsamma. 

Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab.
Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab.Foto:Matt Dunham

USA hade all rätt att döda den iranska toppgeneralen Qasem Soleimani, säger nu Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab, enligt Independent. 

Dominic Raab valde också att inte kritisera Donald Trumps hot om attack mot 52 iranska mål, något som skulle ske om Iran gör verklighet av sina hot om vedergällning efter attacken som dödade Qasem Soleimani. 

”Amerikanerna försöker sända ett väldigt tydligt meddelande till Teheran att de inte kan fortsätta sitt hotfulla beteende”, säger han enligt Independent. 

Dominic Raab skickar dock en uppmaning till båda sidor att trappa ned konflikten. Han menar att ett krig, och det maktvakum det riskerar att skapa, enbart skulle gagna terrorgruppen IS. 

Tidigare har den amerikanska utrikesministern Mike Pompeo uttryckt missnöje över att landet inte backats upp i efterspelet till aktionen av sina allierade, däribland Storbritannien, skriver Independent vidare.

”Ärligt talat så har européerna inte varit så hjälpsamma som jag önskar att de kunde ha varit. Britterna, fransmännen och tyskarna – de behöver alla förstår att det vi gjorde, vad amerikanerna gjorde, räddade liv även i Europa”, sa han i en intervju med Fox News enligt Independent. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?