Annons

Storbritannien: Risk för ny nedstängning

Storbritannien befinner sig vid en brytpunkt vad gäller covid-19, och det finns en risk för att de kan tvingas införa en ny nationell nedstängning.

Foto:Simon Dawson

Det sade hälsominister Matt Hancock på söndagen, enligt Reuters.

Antalet fall har ökat kraftigt de senaste veckorna, och premiärminister Boris Johnson har kallat det en andra våg.

”Landet står inför en brytpunkt men vi har ett val. Valet är huruvida alla följer reglerna eller om vi måste vidta fler åtgärder”, sade han. 

En ny nationell nedstängning är då ett av alternativen.

Neil Ferguson, professor i epidemiologi vid Londons Imperial College och tidigare rådgivare till regeringen, flaggade på lördagen för att Storbritannien nu går in i en ”perfekt storm” av stigande antal smittade då folk återgår till jobbet och skolorna. Han tror att de kommer att behöva införa en del nedstängningar i närtid. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?