Annons

Storbritannien garanterar miljardlån till Saudi Aramco

Den brittiska exportkreditnämnden, UKEF, håller på att slutföra en lånegaranti på 2 miljarder dollar till Saudi Aramco, skriver The Guardian.

Lånet ges mot bakgrund av att den saudiska oljejätten ännu inte har bestämt sig för var man tänker göra sin sekundärnotering. London nämns ofta ihop med New York som favoriter.

På finansministeriet förnekar man att lånet på något sätt ska hänga ihop med Saudi Aramcos börsplaner.

”Det (lånet) är helt separat”, sade en tjänsteman på ministeriet.

Den brittiska regeringen gick tidigare i veckan ut och sade sig ha ett bra underlag för att vara värd åt vad som lär bli världens största notering. Saudi Aramco ska privatisera fem procent av aktierna under 2019. Posten väntas gå för 100 miljarder dollar baserat på en värdering av hela företaget på 2 biljoner dollar.

UKEF har under de senaste fem åren gett lån på 500 miljoner dollar till Saudi Aramco. Den sortens lån bedöms hjälpa brittiska exportföretag vinna kontrakt med företaget. Vilka brittiska exportföretag som förväntas bli gynnade av det senaste lånet kunde finansministeriet inte ge svar på, uppger tidningen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?