Storbanker vinnare på Europabörserna

Stockholmsbörsen och Helsingforsbörsen håller stängt under trettondagen, men på den europeiska kontinenten spretar börsindexen.

Samlingsindexet Stoxx 600 är efter en halvtimmes handel oförändrat.

Foto:Francois Mori

Londonbörsen går starkt under onsdagen, FTSE 100 stiger 0,7 procent i den inledande handeln. Bland vinnarna noteras storbankerna HSBC och Standard Chartered upp cirka 5 procent vardera, Barclays handlas samtidigt upp 4 procent. Även oljebolagen BP Royal Dutch Shell är vinnare med uppgångar på nära 4 respektive 2 procent.

Frankfurtbörsens Dax-index stiger 0,2 procent. Deutsche Bank och Commerzbank stiger 2,5 procent vardera samtidigt som fordonsjättarna Volkswagen, BMW och Daimler lyfter 1-1,5 procent vardera.

Parisbörsens CAC40-index pendlar kring nollan. Även här är det banker och fordonsbolag som noteras i toppen. Société Générale och BNP Paribas noteras upp cirka 3 procent vardera och biltillverkaren Renault stiger 2,6. Bland vinnarna sticker även ståljätten Arcelormittal ut med ett lyft på 1,4 procent.

På coronafronten har Storbritannien i veckan återigen infört hårdare restriktioner. Huvudregeln är att alla ska hålla sig hemma, man får bara gå ut av specifika skäl, exempelvis för att handla mat. 

Under tisdagen skärptes även de tyska åtgärderna för att få kontroll på smittspridningen. I praktiken innebär det att människor bara tillåts träffa en enda person utanför det egna hushållet. Fram till nu har man fått lov att träffa upp till fem personer.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?