Annons

Storbankens vd till attack mot politikerna i Washington

NEW YORK. President Trumps vallöfte om en tillväxt på 3 procent har fortfarande inte infriats. Det får vd:n för den amerikanska bankjätten JP Morgan Chase, Jamie Dimon, att såga politikerna i Washington.

Jamie Dimon.
Jamie Dimon.Bild:Paul Morigi/AP

Donald Trump lovade att tillväxten skulle få fart genom hans avregleringar, skattesänkningar och infrastrukturinvesteringar. Men ännu har han inte lyckats genomföra något av dem.

”Det är något som är fel. Om vi bara gjorde saker rätt i Washington skulle vi lätt nå en tillväxt på 3 procent”, säger Jamie Dimon på en konferens arrangerad av tv-kanalen CNBC.

Efter att kongressledamöterna i september kommit tillbaka till Washington har den amerikanska presidenten gett skattefrågan högsta prioritet. Men än en gång ser att han ut att möta stort motstånd från de konservativa lägren i sitt eget republikanska parti. Därför kastar Donald Trump blickarna mot demokraterna.

Jamie Dimon var en av de mest optimistiska företagsledarna efter presidentvalet i november i fjol, men nu är han frustrerad.

”Jag vet inte. Alla kan se att Washington är en mycket svår plats. Det såg bra ut men administrationens agenda var för optimistisk, även om den är delvis korrekt. Och jag var inte ensam om att vara optimistisk, se bara hur börsen stigit och hur konsumenternas förtroende för ekonomin rusat”, konstaterar Jamie Dimon.

”Nu minskar hoppet på framgångsrika reformer kraftigt. Finansminister Steven Mnuchin jobbar hårt för att få till skattereformen, men jag vet inte vad som krävs för att få något gjort där.”

Själv tillbringar Jamie Dimon allt mer av sin tid i Washington för att försöka få kongressledamöterna att ändra sig.

”Jag gör mycket annat i Washington också, bland annat träffar jag andra företagsledare. Alla vill att de här reformerna ska genomföras därför att det är bra för USA.”

Jamie Dimon var en del av presidentens informella direktörsråd, som splittrades efter Donald Trumps uttalanden om rasmotsättningarna i Charlottesville i Virginia. Men Dimon fortsätter att försöka påverka politikerna.

”Om inte näringslivet engagerar sig lämnar vi ett stort vakuum”, poängterade han.

En stor del av kritiken har också riktats mot bankerna som är motsträviga att ge lån till individer som vill starta företag. Här håller Jamie Dimon med, men skyller främst på regleringarna som gör det svårt att låna ut pengar till entreprenörerna.

”Vi måste ändra vår politik för alla amerikaners bästa. Alla nystartade företag har svårt att få lån och redan existerande mindre företag likaså, plus att det blir för dyrt för dem som lyckas få lån. De flesta av dem är unga invandrare, alltså den grupp som vi behöver få igång i USA”, säger Jamie Dimon.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?