Annons

Storbanken vill inleda samarbeten med konkurrenter

Schweiziska UBS försöker inleda samarbeten med andra banker som ett led i att hantera aktuella utmaningar i banksektorn, enligt ett uttalande från vd Sergio Ermotti, rapporterar Reuters.

UBS har vid flera tillfällen uttryckt fusionsvilja, men banken har alltså inte bara siktet inställt på att slå sig ihop rent fysiskt med andra banker.

"Vi tittar på hur vi kan samarbeta genomgående i hela värdekedjan på ett kompletterande sätt", sade vd Sergio Ermotti i ett tal vid en bankkonferens i Frankfurt på onsdagen.

UBS aktie befinner sig likt många andra europeiska bankjättar som Deutsche Bank, Danske Bank, Credit Suisse, Santander och Unicredit för närvarande på den lägsta kursnivån på över 25 år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?