Storbanken skrotar lyxprojekt

Schweiziska storbanken UBS lägger ned sitt it-projekt "Ynome". Det konstaterar den Zürichbaserade finansbloggen Inside Paradeplatz.

Bild:Colourbox

Så sent som i våras talade en av medgrundarna till fintech-tjänsten med stora ord om hur tjänsten inom ett till två år skulle knoppas av från UBS och agera som ett självständigt bolag. Ynome är ett it-projekt där förmögna investerare - på Tripadvisor-manér - betygsätter sådant som privatbanker, robotrådgivare, förvaltare och hedgefonder.

Tanken var att finansaktörer skulle betala en avgift för att komma i kontakt med potentiella kunder. Flera hundra pilotanvändare uppgavs enligt schweiziska Handelszeitung testa på tjänsten. På Ynomes hemsida möts besökare nu av meddelandet "YNOME - a core innovation pilot of the UBS WM Innovation Lab - has concluded its testing and will for the moment cease to exist", med tillägg att den som vill ha ytterligare information ska mejla en kontaktperson.

"UBS lägger sin digitalhajp på is och tystar ned", framhåller Inside Paradeplatz och lägger till att bara ett halvår efter att det talat om sitt "Tripadvisor för rika" nu dragit ur proppen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?