1515
Annons

Storbanken hyllar SCA: En "svensk stjärna"

SEB har lagt till hygien- och skogskoncernen SCA till sin lista med svenska stjärnföretag - "Swedish stars" – som omfattar åtta bolag, uppger banken i ett morgonbrev.

Magnus Groth, vd för SCA.
Magnus Groth, vd för SCA.Bild:TT

"Investerings-caset innebär motståndskraft, marginalförbättringar och en utkristallisering av 'value'", skriver bankens analytiker om SCA.

Motståndskraften härrör från en rad transaktioner genom åren, vilket lett till att lågcykliska hygienprodukter nu utgör 85 procent av bolagets försäljning, menar SEB.

Vad gäller marginalerna har SCA visat att bolaget kan utnyttja skalfördelar från förvärvad tillväxt, inte minst genom att väl utnyttja distributionskedjorna. I det sammanhanget passar veckans aviserade förvärv av tyska BSN Medical väl in, resonerar banken vidare.

Den planerade uppdelningen av bolaget i en hygien- och en skogsindustridel kommer därtill att lyfta fram dolda värden i koncernen, bedömer SEB.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?