Annons

Storbanken: Här är börsen som kan lyfta 258 procent

Investerare som satsar sina pengar i Argentina kan få upp till 258 procent i avkastning om fem år, enligt en analys från den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley. Det skriver Business Insider.

Bild:AP

Landet är på väg tillbaka till ekonomisk och politisk stabilitet efter flera år av ekonomiska problem som blev konsekvensen av den finansiella kollapsen i landet 2002, skriver investmentbanken till sina kunder i ett analysbrev som skickades ut under fredagen.

Det bästa scenariot, enligt Morgan Stanley, är en 258-procentig avkastning på argentinska aktier, medan en ökning med 133 procent är det mest troliga, fram till 2021. Om de ekonomiska reformerna i landet implementeras snabbt kan det bästa scenariot bli verklighet.

Enligt Morgan Stanleys beräkningar kan investerare förlora 18 procent under perioden, om landet inte utvecklas i rätt riktning, vilket innebär att risken är värd den potentiella avkastningen, enligt investmentbanken.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?