Annons

Storbanken: Autolivs aktie är övervärderat

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv har en ledande position inom både aktiva och passiva säkerhetsprodukter, men efter det senaste årets kursuppgång är aktien alltför högt värderad.

Det menar Société Générale, som sänker sin rekommendation för aktien till sälj från behåll. Riktkursen justeras dock upp till 140 dollar, motsvarande cirka 1.150 kronor, från tidigare 132 dollar.

"Autoliv ALIV SDB +0,43% Dagens utveckling s värdering är nu högre än de redan högt värderade amerikanska bolagen i sektorn, /.../ vi har svårt att motivera den nuvarande värderingen", skriver bankens analytiker.

Mycket ser annars alltså ljust ut för Autoliv, menar Société Générale, som tror att bolaget under 2018 ska kunna dra full nytta av den starka orderingång för passiva säkerhetsprodukter som under 2015 och 2016 följde på konkurrenten Takatas tekniska problem och åtföljande konkurs.

För affärsområdet Electronics, där de aktiva säkerhetsprodukterna ingår, dröjer det dock innan lönsamheten förbättras, skriver Société Générale, som tror att helåret kommer att bli "en besvikelse" med ett negativt rörelseresultat. Innevarande år bör dock bli det sista "övergångsåret" för Electronics, enligt banken.

Autoliv handlades på onsdagsförmiddagen till omkring 1.196 kronor, en nedgång med knappt 1 procent för dagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?