1515
Annons

Storbank stoppar kreditbolag i portföljen

Nordea har adderat Hoist Finance till sin svenska modellportfölj samtidigt som nischbanken Nordax får lämna densamma.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Bild:Richard Drew/TT

Hoist-aktien är vid lunchtid på måndagen upp 3,1 procent till 97,80 kronor. Nordax-aktien har däremot sjunkit 3,7 procent till 52,80 kronor.

"Stockholmsbörsen bjöd inte på några större rörelser i december och med en uppgång på 9,5 procent för året sällar sig 2017 till skaran av bra börsår. Än bättre gick det för modellportföljen som steg med över 13 procent under året", framhåller Nordea NDA SE +0,86% Dagens utveckling .

De främsta portföljaktierna under året var spelbolaget Kindred och teleoperatören Millicom.

"Samtidigt har den relativa utvecklingen bland annat hjälpts av avsaknaden av H&M under det andra halvåret", konstaterar banken om portföljen.

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera