Storägaren: Nu är det köpläge i H&M

Den Chicago-baserade värdeinvesteraren Harris Associates ser en stor uppsida i H&M som tappat mer än 30 procent under det senaste året.

Bild:TT/Colourbox

I en intervju med Bloomberg News medgav bolagets förvaltare Justin Hance att H&M HM B +0,22% Dagens utveckling har en del frågor att ta itu med, särskilt den svaga fysiska butikshandeln.

Men då Harris är en långsiktig investerare bedömer man att problemen kommer att kunna redas ut och att den befintliga aktiekursen gör H&M attraktiv för ett köp.

”Många åtgärder håller på att vidtas och givet vad vi kan se från bolaget tror vi att aktierna är undervärderade”, sade Justin Hance.

Harris brukar göra sina placeringar baserat på ett företags ”underliggande värde” fyra till fem år in i framtiden, uppgav Justin Hance.

”När vi tittar på H&M utifrån den tidshorisonten tror vi att det finns en väsentlig uppsida i aktien.”

Harris sitter för närvarande på mer än 5 procent av kapitalet i H&M, vilket gör bolaget till den näst största ägaren efter Stefan Persson. Den större delen av den positionen byggdes upp under andra halvan av 2017 när H&M rasade på börsen, enligt Justin Hance.

H&M:s nedgång har fått flera utländska aktörer att börja fiska upp aktien. Data från ägartjänsten Holdings visar att de utländska fonderna har ökat sina innehav i H&M från ungefär 9 procent till 15 procent av kapitalet på ett år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?