Storägaren fortsätter köpa i Bufab

Bengt Liljedahl har via Liljedahl Group köpt ytterligare 260.000 aktier i Bufab.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Köpet gjordes till kursen 89:50 kronor och var således värt drygt 23 miljoner kronor. Häromveckan köpte Bengt Liljedahl aktier i Bufab för 65 miljoner kronor.

Bengt Liljedahl sitter i styrelsen för Bufab. Liljedahl Group är Bufabs största ägare med nästan 20 procent av aktierna efter ha ökat steg för steg under 2016, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

Liljedahl Group är ett familjeägt investmentföretag med sju helägda innehav: Liljedahl Bare Wire, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter.

"Jag är övertygad om att det går att utveckla Bufab vidare. Bolaget har börjat skaffa sig positioner i länder i Europa och Asien. Här finns en resa att göra och den vill jag vara med och ta en aktiv del av", sade Bengt Liljedahl till Direkt förra hösten när ägandet låg på drygt 14 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?