1515
Annons

Storägaren erbjuder nyemission i Nordic Mines

Guldgruvebolaget Nordic Mines har erbjudits en garanterad nyemission av storägaren Lau Su för att stötta företaget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsen ska nu utvärdera förslaget.

 

Bild:Pressbild

Erbjudandet från Lau Su, som äger 21,7 procent av stamaktierna, lämnades den 11 maj och är tänkt att ersätta affärsuppgörelsen med kanadensiska Firesteel Resources.

Lau Sus förslag är 69,1 miljoner kronor i en garanterad nyemission, till priset 0,285 kronor per aktie. Lau Su ska lägga in motsvarande 26,5 miljoner kronor, i nya investeringar. Lau Su ska även ställa 1 miljon dollar till omedelbart förfogande, genom ett kortfristigt lån, för att bolaget ska klara sina finansieringskrav.

Lån på cirka 10,6 miljoner kronor, som Lau Su tidigare tillhandahållit, ska omvandlas ”plus ränta avseende emissionskursen”.

Lau Su föreslår även att de ska leda ett skuldkonsortium som ska tillhandahålla minst 53 miljoner kronor för skuldfinansiering säkrade mot bolagets tillgångar och exklusiva rättigheter till bolagets guldproduktion i fem år.

Den sista punkten i förslaget är att Lau Su tar över kontrollen av Nordic Mines genom att efter nyemissionen ha tre av dess fyra styrelseledamöter.

Nordic Mines har utsett finansiella rådgivare som ska hjälpa styrelseledamöterna att utvärdera förslaget, och jämföra det med Firesteel Resources förslag.

Strategens köptips: Hårdblankade aktien kan bli en flerstegsraket

En av börsens mest blankade aktier, men med höga ambitioner, rejäl direktavkastning och en ljus framtid. Ungefär så beskriver Swedbanks aktiestrateg Robert Oldstrand sitt köptips – en aktie som han tror kommer att lyfta 40 procent i ett första skede, men som på längre sikt kan nå betydligt högre nivåer. 

”Det här kan bli en flerstegsraket, om man blickar framåt några år”, säger han.

Robert Oldstrand.
Robert Oldstrand.Foto:Jenny Hallengren/John Raoux

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera