1515
Annons

Storägare säljer i First North-bolaget Paxman

Paxmans storägare och styrelseledamöter Björn Littorin och Glenn Paxman har på tisdagen sålt 100.000 aktier vardera i bolaget som är listat på First North och som är verksamt inom så kallade skalpkylningssystem. 

Det framgår av Finansinspektionens insynslista. 

Försäljningen gjordes till kurs 26 kronor och de båda har därmed sålt för cirka 2,6 miljoner kronor. 

Glenn Paxman äger drygt 6,4 miljoner aktier i Paxman efter avyttringen. Det innehavet motsvarar drygt 40 procent och han är bolagets största ägare. 

Björn Littorin äger cirka 935.000 aktier efter den senaste avyttringen, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Det motsvarar cirka 5,8 procent av det totala antalet aktier och det gör Björn Littorin till bolaget sjätte största ägare. 

Glenn Paxman och Björn Littorin sålde i juli 250.000 aktier vardera. Köpare då var Länsförsäkringar Blekinge och Länsförsäkringar Kalmar län, samt ett antal privata investerare.

Säkerhetskoncern ber SL avsluta avtal

First North-listade säkerhetskoncernen Nordic Level har bett Trafikförvaltningen i Stockholm att inte förlänga bolagets avtal kring bevakningstjänster för Stockholms Lokaltrafik, SL. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Avtalet med SL har gett intäkter på 48 miljoner kronor för Nordic Level, men har inneburit en förlust. 

Avtalet inleddes i april 2019 och sträcker sig över fyra år med en option på ytterligare två år. SL har enligt Nordic Level beslutat att inte utnyttja optionen efter bolagets begäran. Det innebär att avtalet löpet ut 31 mars 2023. 

”Vi bedömer inte att vår kommunicerade omsättningstakt om 450 miljoner kronor per år kommer påverkas med anledning av avtalets upphörande”, skriver bolaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera