1515

Stora tågproblem söder om Stockholm

Förseningar och inställda tåg - under ett helt dygn väntar stora tågproblem söder om Stockholm. Först i morgon bitti kommer trafiken att flyta normalt.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

En tågväxel mellan Flemingsberg och Södertälje kördes sönder vid 4-tiden på måndagsmorgonen. Nu måste den bytas ut, vilket påverkar tågtrafiken kraftigt.

”Vi kommer att köra på ett av två spår fram till klockan 14 i dag. Från klockan 14 stänger vi av båda spåren”, säger Ulrika Karlsson på Trafikverkets pressjour till TT.

Tågen kommer då att få köra på pendeltågsspåren, men många tåg kommer att ställas in eller ledas om, förklarar hon.

”Det kommer att påverka södra och västra stambanan. Vi hänvisar till tågoperatörerna för mer information.”

Växelhaveriet påverkar trafiken på sträckorna Stockholm–Nyköping/Norrköping/Malmö och Köpenhamn, Stockholm–Skövde/Göteborg, Stockholm–Hallsberg/Karlstad/Oslo och Stockholm–Eskilstuna/Arboga/Örebro.

Enligt SJ:s pressjour kommer mellan 60 och 70 av deras tåg att påverkas. De norrgående tågen leds om via Södertälje hamn och får köra på pendeltågsspåren. Det kommer dock att innebära vissa förseningar.

”Enligt trafikledningen låter det som att det kommer att gå ordnat och bra. Vi skriver till resenärerna i SJ-appen, och i mejl. De får informationen i den kanal där de har sin biljett”, säger Pernilla Johansson på SJ:s presstjänst.

Först på tisdagsmorgonen klockan fem beräknas växelbytet att vara färdigt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?