ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stora Journalistpriset till Di-medarbetare

Frilansjournalisten Malin Mendel, som skriver om Indien i Dagens industri, får Stora Journalistpriset för SVT-programmet Världens sämsta indier. Det stod klart på torsdagskvällen.

Malin Mendel får priset i kategorin Årets förnyare för sitt SVT-program ”Världens sämsta indier”.

”Mitt hjärta bara dunkar, jag är helt knäsvag”, sa en lycklig Malin Mendel på länk från Indien när hon intervjuades i samband med prisutdelningen.

Världens sämsta indier är en tv-serie där Malin Mendel, som tillbringar mycket av sin tid i Indien, guidar komikern David Batra i det indiska samhället.

Malin Mendel, som även är författare, har i många år bevakat Indien för framför allt SVT, men det senaste året även för Dagens industri.

Läs hennes senaste Di-reportage här. 

Hon bodde som liten i Pakistan. Sedan dess har hon alltid haft minst en fot i regionen.

”Uppdrag granskning”-journalisterna Per Agerman, Joachim Dyfvermark, Axel Gordh Humlesjö och Linda Larsson Kakuli prisas för årets avslöjande för sitt arbete med ”Swedbank och penningtvätten”, som visats på SVT.

När Stora journalistpriset delades ut på Bonniers konsthall på torsdagskvällen prisades även Karwan Faraj och Rosa Fernandez i kategorin årets berättare för P3-dokumentären ”Terrorsyskonen och IS”.

Hanna Hellqvist, programledare för ”Morgonpasset i P3” och kolumnist på Dagens Nyheter vann årets röst.

Lukas Bonniers stora journalistpris gick till Bibi Rödöö, mångårig programchef för ”Sommar i P1”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer