Annons

Stora Journalistpriset till Di-medarbetare

Frilansjournalisten Malin Mendel, som skriver om Indien i Dagens industri, får Stora Journalistpriset för SVT-programmet Världens sämsta indier. Det stod klart på torsdagskvällen.

Malin Mendel får priset i kategorin Årets förnyare för sitt SVT-program ”Världens sämsta indier”.

”Mitt hjärta bara dunkar, jag är helt knäsvag”, sa en lycklig Malin Mendel på länk från Indien när hon intervjuades i samband med prisutdelningen.

Världens sämsta indier är en tv-serie där Malin Mendel, som tillbringar mycket av sin tid i Indien, guidar komikern David Batra i det indiska samhället.

Malin Mendel, som även är författare, har i många år bevakat Indien för framför allt SVT, men det senaste året även för Dagens industri.

Läs hennes senaste Di-reportage här. 

Hon bodde som liten i Pakistan. Sedan dess har hon alltid haft minst en fot i regionen.

”Uppdrag granskning”-journalisterna Per Agerman, Joachim Dyfvermark, Axel Gordh Humlesjö och Linda Larsson Kakuli prisas för årets avslöjande för sitt arbete med ”Swedbank och penningtvätten”, som visats på SVT.

När Stora journalistpriset delades ut på Bonniers konsthall på torsdagskvällen prisades även Karwan Faraj och Rosa Fernandez i kategorin årets berättare för P3-dokumentären ”Terrorsyskonen och IS”.

Hanna Hellqvist, programledare för ”Morgonpasset i P3” och kolumnist på Dagens Nyheter vann årets röst.

Lukas Bonniers stora journalistpris gick till Bibi Rödöö, mångårig programchef för ”Sommar i P1”

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?