Annons

Stora Enso säljer byggvarugrossist

Stora Enso har avyttrat hela sitt aktieinnehav i finska Puumerkki och estländska Puumerkki till det globala investmentbolaget Mimir Invest.

 

Puumerkki är en grossist specialiserad på byggvaror i trä och ägdes till 100 procent av Stora Enso STERV -1,24% Dagens utveckling men ingår inte i Stora Ensos kärnverksamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Puumerkkis omsättning för 2016 var ungefär 160 miljoner euro och företaget har cirka 170 anställda. Affären är avslutad och kommer inte att ha någon betydande effekt på Stora Ensos operativa rörelseresultat eller nettoskuld. Stora Enso kommer att redovisa en förlust på 8 miljoner euro som en jämförelsestörande post i det operativa rörelseresultatet för fjärde kvartalet 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?