1515
Annons

Stor prövning väntar när fordonsjättarna växlar upp

Återstarten för de svenska fordonstillverkarna har gått enligt planen den här veckan.

Nästa vecka går fler fabriker igång och leveranskedjorna testas hårdare.

”Den stora prövningen blir nästa vecka”, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania. 

Bilkarosser på löpande bandet i Volvo Cars Torslandafabrik. I veckan har det producerats bilar tre dagar.
Bilkarosser på löpande bandet i Volvo Cars Torslandafabrik. I veckan har det producerats bilar tre dagar.Foto:Patrik Olsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från ArmatecAnnons

Armatec effektiviserar industrin med klimatsmart flödesteknik

Hållbarhet är positivt ur kostnads- och miljösynpunkt. Den klimatsmarta flödestekniken är ett spännande område som blir allt viktigare – något som fler och fler i främst bygg- och industribranschen förstår.

– Ofta är vår dellösning en förutsättning för att ett helt flödessystem, till exempel en fjärrvärmeanläggning eller ett industriellt kylsystem, ska kunna prestera på topp, säger Klas Blom, vd på kunskapsföretaget Armatec.

Tiden när hållbarhetsarbete innebar en merkostnad är förbi. Numera är det ofta tvärtom – ambitionen om ett hållbart samhälle driver ekonomin framåt. Företag och industrier satsar mer pengar på långsiktiga lösningar och nya tekniska och digitala möjligheter utvecklas därför i snabb takt.

Armatec är specialiserade inom klimatsmart flödesteknik och löser tekniska utmaningar inom vatten, värme, kyla och process. Klas Blom, vd, berättar att de ägnar all kraft åt att utveckla hållbara tekniska system för bygg och industri. 

– Tillsammans med våra kunder väljer vi produkter ur ett livscykelperspektiv och hittar smarta, tekniska lösningar som passar just dem. Ofta är vår dellösning en förutsättning för att ett helt system, till exempel en fjärrvärmeanläggning eller ett industriellt kylsystem, ska kunna prestera på topp.

Ger en knuff i rätt riktning

Genom att kartlägga kundens flöden och processer kan Armatec hjälpa till att detektera effektiviseringsmöjligheter. De tillhandahåller både fysiska produkter som antingen kan ersätta eller komplettera befintliga system för att optimera effekten, och teknisk hjälp i form av valtabeller, handböcker och uppskattade flödesscheman.

– Målet är att förlänga livslängden på det som används för att driva industrin eller fastigheten framåt med ett ihållande långsiktigt tänk. Ibland behövs ett övergripande arbete, ibland en knuff i rätt riktning genom exempelvis lättillgängliga verktyg för dimensionering.

Möter gärna kundens krav

Patrik Johansson är projektledare för industriella system på Armatec. Han berättar att kundernas medvetenhet om hållbara investeringar har vuxit kraftigt bara det senaste halvåret och menar själv att hans intresse och kunnande om frågan har vuxit sedan han började på företaget.

– Många kunder ställer krav på exempelvis produkter med låga halter av svartlistade material, något vi gärna möter genom att redovisa innehållet i de komponenter som ingår i ett system. 

En drivkraft att bli bättre

Patrik tycker själv att Armatec gör mycket för att vara ett hållbart företag.

– Förutom att sortera papper och packa våra produkter med återanvänt material ligger vårt kontor och lager i en klimatsmart byggnad. Jag upplever att det finns en drivkraft hos Armatec att bli bättre i stort och smått, och det är något jag ser att både kunder och medarbetare uppskattar.

Läs mer om Armatec här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Armatec och ej en artikel av Dagens industri

New Wave-ägda Craft vill fördubbla omsättning

New Wave siktar på att bolagets varumärke Craft ska nå en omsättning på 4 miljarder euro år 2027. Det sade Stefan Persson, vd för Craft of Scandinavia, på torsdagens kapitalmarknadsdag.

Torsten Jansson, vd för Crafts ägarbolag New Wave.
Torsten Jansson, vd för Crafts ägarbolag New Wave.Foto:Suvad Mrkonjic; Press

I dagsläget har Craft en årsomsättning på cirka 2 miljarder euro.

New Wave har tidigare gett uttryck för sin vision att göra Craft, som ligger inom rörelsesegmentet Sport & Fritid, till ett världsledande varumärke inom idrottskläder.

Craft grundades 1977 och en lång tid produkter inom segmenten cykel, längdskidor och underställ. Sedan ett bra tag har detta, inom konceptet Craft Teamwear, utökats med produkter (inte minst matchställ) riktade till föreningar och klubbar inom bland annat handboll, fotboll, volleyboll och basketboll.

En av Crafts senaste satsningar, skor för träning och löpning, har enligt Stefan Persson fallit mycket väl ut. Inom e-handelsdelen är 19 av de 20 största produkterna just skor. Satsningen kommer dessutom snart få sällskap av en sortimentsbreddning i form av fotbollsskor.

I en separat presentation redogjorde New Waves Norgechef Tom Henriksen för tillväxtmöjligheterna i landet. New Waves totala årsomsättning i Norge, som i dag ligger på cirka 500 miljoner norska kronor, ska upp till 1 miljard norska kronor 2027. Varumärket Craft väntas stå för ungefär halva den tillväxtsresan, enligt Tom Henriksen som bland annat pekade på att satsningen inom Teamwear visar på ”en enorm” potential i Norge.   

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera