Annons

Stor ökning av antalet kunder hos Avanza

Antalet kunder hos Avanza uppgick i augusti till 656.800. Det innebär en ökning med 23 procent jämfört med motsvarande månad i fjol.

Nettoinflödet i augusti var 1.940 miljoner kronor, ned 8 procent från i fjol. Hittills under 2017 uppgår nettoinflödet till 21.700 miljoner kronor.

Det framgår av månadsstatistik från Avanza där augustisiffrorna är preliminära.

I slutet av augusti publicerades statistik från Sparbarometern avseende andra kvartalet 2017. Avanzas andel av sparmarknaden uppgick vid kvartalets slut till 3,5 procent (3,3 för första kvartalet) och andelen av nettoinflödet var 8,3 procent.

"Avanzas andel av nettoinflödet är säsongsmässigt lägre under andra kvartalet", skriver Avanza.

Rullande tolv månader uppgick nettoinflödet till 12,6 procent, vilket överstiger det långsiktiga målet på minst 9 procent.

I torsdags presenterade Avanza preliminär statistik som visade att antalet affärer i snitt per dag hos Avanza uppgick till 100.400 stycken i augusti, att jämföra med 96.900 i juli.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?