1515

Stor brist på forskningspersonal inom framtidsområden: ”Oroväckande”

Svenska chefer fortsätter vittna om kompetensbrist inom forskning och utveckling, enligt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins (IVA) årliga undersökning. 

Kompetensbristen är en komplex fråga som måste lösas för att Sverige inte ska tappa konkurrenskraft, menar Tuula Teeri, vd för IVA. 

Tuula Teeri, vd för IVA.
Tuula Teeri, vd för IVA.

För tredje året i rad undersöker IVA hur människor inom svenskt näringsliv upplever investeringarna i forskning och utveckling. Bland deltagarna finns några av företagen med flest FoU-anställda inklusive Saab AB, Ericsson, Volvo Cars, AB Volvo och Astra Zeneca. 

Enligt förra årets FoU-barometer upplevde 38 procent av företagen att det blivit ”svårare” eller ”mycket svårare” att hitta FoU-personal. I årets undersökning har siffrorna försämrats ytterligare till hela 43 procent.

De områden där det är svårast att hitta FoU-personal är inom mjukvaruutveckling, AI, elektrifiering och batteriteknik. Tuula Teeri menar att investeringarna i FoU är så låga att företag flyttar sina verksamheter utomlands för att nå den kompetens som saknas i Sverige. 

”Det är väldigt oroväckande om industrin inte vill investera i Sverige eftersom vi är helt beroende av den som drivkraft i vår ekonomi”, säger hon.  

Orsaken till kompetensbristen är enligt Tuula Teeri komplex. Digitaliseringen går blixtsnabbt inom många branscher. Samtidigt pågår en ”grön omställning” inom framför allt basindustrierna i norra Sverige. Dessa förändringar kräver ny kompetens och företagens behov är rekordstora. 

”Vi saknar en gemensam helhetsbild. Fler måste delta såsom myndigheter och beslutsfattare för att få de förutsättningar som behövs”, säger hon. 

Tuula Teeri lyfter också pandemin som en orsak och menar att man i efterdyningen av den måste lägga mer resurser på forskning och utbildning. 

”Digitaliseringen har fått flyt av pandemin vilket är bra eftersom det ökar effektiviteten. Men arbetslivet har också förändrats i samband med detta.”

Tuula Teeri säger att det som krävs är politiska ingripanden för att lösa problemen.

”Jag önskar man kunde göra som med energiöverenskommelsen där de flesta partierna kom överrens om energipolitiken. Vi behöver en långsiktig strategi där vi ser till helheten och identifierar problemen för att nå åtgärderna.”

För att stärka FoU-klimatet understryker cheferna i undersökningen vikten av långsiktiga forskningsarbeten med lärosätena. En större offentlig medfinansiering krävs för få till samverkan.

”Det är en splittrad finansieringsbild av utbildningen och många olika satsningar. Vi måste investera mer i skolorna och få fler universitet att toppa världslistorna. Det är i utbildningen och kompetensförsörjningen man lägger grunden till framtida konkurrenskraft”, säger Tuula Teeri. 

Hon tillägger: 

”De länder där industrierna, akademin och myndigheter jobbar ihop, där lyckas man. Djärva politiska beslut kommer behövas för att vi ska komma ikapp så fort som möjligt.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?