1515

Stopp för brittiskt flygplatsfylleri

Bråk, slagsmål och fylla. En allt vanligare syn på brittiska flygplatser. Nu överväger myndigheter att förbjuda alkoholen när britterna ska resa.

För många resenärer har det blivit en tradition att fira in semestern på flygplatsen. Men i Storbritannien har det blivit ett problem, det skriver The Independent. Enligt statistik från bland annat flygbolagen, har alkoholrelaterade incidenter ökat på de brittiska flygplatserna, och det brittiska överhuset, House of Lords, vill nu utreda alkoholbestämmelserna på terminalerna.

I Storbritannien gäller inte de normala alkohollagarna från 2003 på just flygplatser. Detta möjliggör att barerna på de olika terminalerna kan servera alkohol under fler timmar på dygnet än vad en vanlig brittisk pub kan göra. Och ett test som polisen i Sussex gjorde på Gatwick, en av Londons stora flygplatser, serverade nästan alla pubar på flygplatsen alkohol till underåriga.

Detta har medfört att flygbolag, såsom lågprisbolaget Jet2, nu vill att flygplatser ska innefattas av alkoholbestämmelser som i övriga landet. Enligt flygbolaget hade man haft över 500 incidenter relaterade till alkohol sommaren 2016. Och fylleriet har bland annat gjort att en flight från Leeds till Larnaca fick nödlanda i Manchester för att avvisa en person som var för berusad på planet.

Brittiska myndigheter vill också att kontrollen ska skärpas för konsumtion av medhavd alkohol, inköpt på tax-freeaffärer, på flygplan och flygplatser.

Flera berörda instanser har nu fått vittna inför det brittiska överhuset, och en kommitté förväntas lägga fram ett förslag över hur brittiska flygplatser ska omfattas av örikets alkohollagar.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?