1515

Stökigt vid Trumpdemonstrationer – två poliser skadade

Tiotusentals Trumptrogna demonstranter drog på lördagen genom gatorna i Washington DC.

”Vi vill ha ett ärligt och rättvist val”, säger en Trump-anhängare till tv-bolaget CCN.

Under kvällen rapporterades flera gatuslagsmål och 20 personer ska ha gripits.

Foto:Jacquelyn Martin
Trumpanhängare med skyltar med budskapet ”Stop the steal”, ”stoppa valstölden”, demonstrerar utanför Kapitolium i Washington.
Trumpanhängare med skyltar med budskapet ”Stop the steal”, ”stoppa valstölden”, demonstrerar utanför Kapitolium i Washington.Foto:Jacquelyn Martin
Foto:Jacquelyn Martin
Foto:Jacquelyn Martin

Från tidig morgon till sen eftermiddag tågade anhängare till president Donald Trump i USA:s huvudstad på lördagen.

När mörkret föll skingrades de allra flesta demonstranterna. Men samtidigt rapporterades det om att bråk uppstått mellan Trumpanhängare och motdemonstranter, som tidigare hållit sig till att skandera att Trump förlorat valet.

”Vi vill ha ett ärligt och rättvist val”, säger en Trump-anhängare till tv-bolaget CCN.

”Folk är inte dumma. Vi har varit med på kampanjerna, vi har sett siffrorna och vi har tittat på medierna som fortsätter att ljuga och dölja information för oss”, fortsätter hon.

Enligt Washington Post ska fyrverkeripjäser ha avfyrats utanför en restaurang och bord där Trump-relaterade varor såldes vältes och sattes i brand. En person hade då förts till sjukhus efter en misstänkt knivskärning, han uppges inte ha livshotande skador.

Fox News rapporterar om ett antal mindre tumultartade scener där såväl den våldsbejakande vit makt-gruppen Proud boys som vänsterextrema rörelsen Antifa var inblandade i bråk. När tv-kanalen gått ut med de uppgifterna twittrade Trump att polisen borde göra sitt jobb och inte lägga några fingrar emellan för att gripa Antifamedlemmar.

Washingtonpolisen uppger enligt flera medier att sammanlagt runt 20 personer har frihetsberövats efter bråk och att två poliser har skadats.

Anti-Trumpanhängare marscherar i Washington.
Anti-Trumpanhängare marscherar i Washington.Foto:Jacquelyn Martin
Foto:Jacquelyn Martin

Exakt hur många demonstranter som under dagen tågade för att visa sitt stöd för den sittande presidenten och protestera mot ”etablissemangets” valresultat var ännu sent på lördagen oklart.

Trump twittrade att ”hundratusentals” samlats, medan hans talesperson Kayleigh McEnany beräknade att fler än en miljon samlats, vilket av oberoende bedömare sågs som en grov överdrift.

Washingtons polis har inte kommit med någon egen uppskattning om hur stora skaror som samlades men nyhetsbolag från nyhetsbyrån AFP till tv-kanalen Fox News uppger att det rör sig om tiotusentals.

Presidenten själv åkte tidigt på lördagen långsamt förbi demonstranterna i kolonn med sitt säkerhetsfölje. Han var då på väg till sin golfanläggning i Sterling i delstaten Virginia.

Trump hävdar liksom sina anhängare att valfusk förekommit och vägrar fortsatt att erkänna demokraten Joe Bidens seger i presidentvalet i början av november, senast på Twitter på söndagsmorgonen, svensk tid.

Att Biden fått flest röster stod klart redan för en vecka sedan, men segermarginalen utökades ytterligare i fredags, då flera amerikanska mediebolag konstaterade att Barack Obamas 77-årige tidigare parhäst också har vunnit i delstaterna Georgia och Arizona.


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?