Annons

Stödet för Dadgostar som ny V-ledare växer

Stödet för Nooshi Dadgostar växer. Vänsterpartiets distrikt i Skåne, Örebro och Gävleborg sällar sig nu till skaran av distrikt som nominerar Dadgostar till partiledarposten.

Hon är hittills den enda som sagt att hon vill leda partiet.

Nooshi Dadgostar.
Nooshi Dadgostar.Foto:Vilhelm Stokstad/TT

Skånes ordförande Umihana Rasović säger att styrelsen fattade ett enhälligt beslut att nominera Nooshi Dadgostar till partiledarposten.

”Hon har en lång erfarenhet av vår politik, och hon är väldigt skicklig, både i debatt men också när hon informerat om vad vi står för”, säger Rasović.

”Vi tror starkt på att hon kommer att fortsätta den här trenden som Jonas har börjat, och att vi kommer att fortsätta växa”, säger hon.

Även distriktsstyrelserna i Örebro och Gävleborg var eniga om att nominera den vice partiledaren när de sammanträdde på lördagen.

”Hon har varit en del av den framgångsrika ledningen som lett oss till de bästa opinionssiffrorna på nästan 20 år”, säger Joel Nordkvist, distriktsordförande i Gävleborg.

Maria Odheim Nielsen, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Örebro, lyfter precis som Umihana Rasović fram Nooshi Dadgostars debatteknik.

”Hon kanske inte har varit så hemskt synlig i och med att Jonas (Sjöstedt) fyller hela rutan men hon har varit med väldigt länge och är väldigt duktig i diskussioner”, säger Odheim Nielsen.

Valet har kommit att handla allt mer om endast en kandidat. Senast att tacka nej var Tamara Spiric, tidigare kommunalråd i Umeå, som hoppade av racet i torsdags.

Vänsterpartiets distriktsstyrelser i Norrbotten, Västmanland och Södermanland nominerade tidigt partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson, men hon meddelade senare att hon inte ställer upp.

Joel Nordkvist i Gävleborg säger att det kanske hade varit roligare för allmänheten med en duell, men att det inte handlar om att hitta så många kandidater som möjligt utan rätt kandidat.

”Vi har diskuterat fler namn än hennes, även sådana som inte nämnts så mycket i medier, men kommit fram till att det är Nooshi vi vill se”, säger Nordkvist.

Vänsterpartiet i Värmland nominerar fyra namn till partiledarposten, däribland Nooshi Dadgostar och Håkan Svenneling.

”Håkan Svenneling är en mångsidig och kunnig politiker som kan mycket om bland annat landsbygdsfrågor. Det är frågor som vi tycker är viktiga och som har glömts bort, både i samhället i stort och även i Vänsterpartiet”, säger distriktsordförande Madeleine Nyvall.

Håkan Svenneling, 34, är riksdagsledamot och representerar Värmlands län. 

Håkan Svenneling skriver i ett sms till TT att han ännu inte vill ge besked om huruvida han ställer upp i valet.

”Jag är glad över nomineringen men kommer inte ge några besked i dag”, skriver Svenneling.

Distriktet nominerar även Ali Esbati och Hanna Gedin, men båda har på förhand tackat nej till att ställa upp i valet.

”Eftersom det är en öppen nomineringsprocess fram till nomineringsstoppet har vi ändå valt att skicka en signal till valberedningen om vilka namn som är bra framtidsnamn”, säger Nyvall.

Vänsterpartiet väljer ny ordförande i samband med kongressen i Västerås 21–24 maj, då Jonas Sjöstedt lämnar sin post.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?