1515
Annons

Stockwiks resultat sjönk

Stockwik Förvaltning hade en nettoomsättning på 144 miljoner kronor (125) under det fjärde kvartalet 2020.

EBITDA uppgick till 11,3 miljoner kronor (15,0). Exklusive effekt från IFRS 16 om 4,1 miljoner kronor (3,0) uppgick EBITDA till 7,2 miljoner kronor (12,0).

Rörelseresultat (EBIT) uppgick till 3,3 miljoner kronor (9,3). 

Resultat efter skatt blev -7,0 miljoner kronor (1,4), varav -8,0 miljoner (-5,7) utgjorde avskrivningar.

Resultat per aktie för verksamheten före utspädning uppgick till -1:47 kronor (0:32).

Styrelsen föreslår att ingen vinstutdelning ska ske.

Stockwik STWK +3,43% Dagens utveckling bedömer möjligheterna till förvärv som gynnsamma.

”Det finns över 20.000 företag i rätt storlek. Även med höga krav finns det mer än tillräckligt med förvärvsmöjligheter. Stockwiks uppfattning är att utbudet är stort och transaktionsmultiplarna attraktiva”, skriver bolaget i sin bokslutskommuniké.

Stockwik har som policy att inte lämna någon explicit prognos men skriver att bolaget inte har inte förändrat sin bedömning avseende framtidsutsikterna på lång sikt. På kort sikt följer styrelsen och koncernledningen noga utvecklingen av den pågående pandemin och analyserar hur effekterna av pandemin kan komma att påverka Stockwiks utveckling, heter det.

Rejält korrfel i Sectras rapport – aktien föll tungt

Foto:Jesper Frisk

Sectra-aktien föll kraftigt på fredagen efter att ha rättat bokslutsrapporten som släpptes tidigare i veckan. Den organiska tillväxten var inte ens hälften av vad man uppgav i rapporten, framkom i rättelsen.

Det Linköpingsbaserade medicinteknik- och it-säkerhetsföretaget Sectra har haft ett motigt börsår hittills i år och fram till den bokslutsrapport som släpptes i onsdags. Aktien hade backat nästan 22 procent fram till dess.

Rapporten fick dock fart på aktien. I den redovisades en klart starkare organisk tillväxt än vad marknaden synbarligen hade förväntat sig (några Infrontestimat sammanställs inte för bolaget). Omsättningen steg med hela 23,8 procent valutajusterat under kvartalet, som spänner över februari till april, enligt onsdagsbeskedet. Aktien lyfte med 7,4 procent, från 575 till 617 kronor.

Beskedet fick tummen upp även i analytikerled. På torsdagen höjde Danske Bank sin riktkurs för Sectra-aktien, som man har köpråd på, från 719 till 727 kronor. Carnegie, som har säljråd, såg sig också tvungen att justera upp sin värdering något och höjde riktkursen från 500 till 515 kronor enligt vad nyhetsbyrån PLX rapporterade på fredagsmorgonen.

Kort därpå, före fredagens börsöppning, släppte Sectra beskedet som fick aktien på fall: uppgifterna om den organiska tillväxten var fel. I stället för den 23,8-procentiga valutajusterade tillväxten handlade det om en omsättning som visserligen steg kraftigt, men med den klart mer beskedliga takten 10,4 procent – inte ens hälften av den i onsdags rapporterade takten, således.

Sectra-aktien föll 5,5 procent på fredagen, från torsdagens stängningskurs på 616 kronor till 582 kronor, och hörde till de sämsta storbolagsaktierna på en börs som samtidigt rörde sig sidledes. Kurstappet motsvarar ett 1,2 miljarder kronor lägre börsvärde.

Di har sökt bolaget för en kommentar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera