1515
Annons

Stockholmsmässans nye vd: Tyskland ett underskattat turistland

Veckans resenär: Christian Clemens, ny vd för Stockholmsmässan om sitt bästa och märkligaste reseminne. 

Stockholmsmässans nye vd Christian Clemens.
Stockholmsmässans nye vd Christian Clemens.

Den bästa resa jag gjort.

”När vi bodde i Hamburg gjorde vi många resor i Tyskland och upptäckte nya fantastiska resmål bland annat Baden Baden, Harzbergen, Sylt och Bodensjön. Tyskland är ett av många underskattat turistland, som ligger nära och erbjuder mycket mer än vi ofta känner till.” 

Hit åker jag aldrig mer.

”Som ung student på Luleå Tekniska Högskola åkte jag på lördagsutflykt till Torneå på finska sidan gränsen och bjöd upp en av de lokala tjejerna till dans. Stämningen blev snabbt hotfull. De finska killarna dansade inte. Öl och slagsmål ansågs mycket manligare.”

Mitt första resminne. 

”När jag på ett kafé i Fuengirola som barn hörde Vings legendar Olle Jacobsson berätta om sitt liv som reseledare. Det väckte intresset för vad som skulle bli en lång karriär inom resebranschen.”

Mitt märkligaste reseminne.

”Som Vings platschef på Fuerteventura fick jag köra stora öturen själv när personalen vägrade. På en ö som bara består av sand fanns inte många sevärdheter. En slocknad vulkan, en staty, en väderkvarn och en 104-årig gubbe, var lite som att koka soppa på en spik.”

 Min senaste privatresa.

”Julfirandet i Särdal utanför Halmstad, där vi har vårt sommarhus. Min fru övertalade mig att vinterbada från bryggan i Haverdal. Skriket hördes nog ända till Falkenberg…”

 Tre saker jag alltid packar ned.

”Löparskor eftersom en morgonjoggingtur är ett fantastiskt sätt att bekanta sig med ett nytt resmål, anteckningsblock och en bok – om det är en långresa – i stället för att se på film.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart.

”Jag går gärna eller tar lokaltrafiken på resmålet i stället för taxi. Det är inte bara klimatsmartare utan ger också en mer lokal upplevelse.”

Mitt dyraste reseminne.

”Som platschef i Bulgarien tröttnade jag på att kunderna blev lurade och ”köpte” en taxi. Två dagar senare var både Lada-bilen och chauffören spårlöst borta. Konkurrensen uppskattades uppenbarligen inte.”

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.

”När jag jobbade på TUI bjöd en av agenterna i Asien på festmiddag där det serverades ankfötter, tydligen skulle simhuden mellan tårna vara en riktig delikatess.”

Något jag unnar mig som jag inte gör hemma.

”Jag skippar ofta hotellets frukostbuffé och äter frukost på det lokala haket runt hörnet i stället.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se.

”Jag skulle vilja se mer av Afrika, jag är nyfiken på bland annat Moçambique, Tanzania, Kilimanjaro och Addis Abeba.”

Min bästa souvenir.

”Labradortiken Tara som följde med från Hamburg och som fortfarande bara förstår tyska kommandon.”

Rättegången inleds – Bonnesen riskerar flerårigt fängelsestraff

Efter år av tystnad ska Birgitte Bonnesen nu göra upp – inte bara med åklagarna, utan även med Finansinspektionen, Stockholmsbörsen och Swedbank.

Det är inte hon som vilselett marknaden, utan ”Uppdrag granskning” som vilselett alla andra, hävdar den tidigare bankchefen.

Rättegång mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.
Rättegång mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.Foto:Oscar Olsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera